logo

Viikin Maaherranpuiston maisema-arkkitehtuurikilpailu (1. palkinto)

 

Suunnitelman tavoitteena on ollutta saada aikaan puistokokonaisuus, jossa historiallisesti arvokas Viikin Latokartanon tila liittyy kiinnostavalla tavalla moderniin tiedepuistomaailmaan. Kaukomaisemassa puisto on suurpiirteinen ja  selkeä; mentäessä puistoon sisään avautuu sen rikas sisäinen maailma. Tilakeskus on sommitelmassa keskeisessä osassa ja siihen avautuu näkymiä ympäristöstä. Tilallisesti puisto aukeaa sen uuden osan välityksellä etelän avoimeen peltomaisemaan. Puiston sivustat ovat rajatummat. Yliopiston tutkimus-  ja puiston opetustoiminta on keskeisessä roolissa puiston uudessa osassa.

Suunnitelmassa puisto on jaettu selkeästi pohjoisen tilakeskuksen ympäristöön ja eteläiseen moderniin puistonosaan.  Niiden saumakohdassa eri suuntaisten koordinaatistojen kohtauspaikassa polveilee keskeinen poikittaisen liikenteen väylä puiston läpi. Sen varrelle muodostuu aukioita, joihin voidaan pysähtyä oleskelemaan ja istumaan. Niillä voidaan myös järjestää erilaisia tapahtumia.

Linkki toteutetun Maaherranpuiston kuviin tässä

Suunnittelija: Soile Heikkinen