logo


Sinun tulee kytkeä JavaSript päälle selaimesi asetuksista, jotta voisit nähdä sivuston kuvaesitykset. Kun olet kytkenyt JavaSriptin päälle, voit siirtyä takaisin kuvien selailuun

tästä

Simo Klemetinpojan puiston melueste (jaettu 2.sija)

 

Selostus kilpailuplanssista:

 

Latokartanonkaarta rakennettaessa joudutaan kalliota louhimaan Simo Klemetinpojan puiston kohdalla. Ehdotuksessa on osan näin saatavasta kivestä käytetty puiston meluesteen rakentamiseen. Kalliosta louhitaan tasakokoisia kuutioita, jotka ladotaan muuriksi puiston reunaan. Muuri polveilee paikoin ja näin syntyy suojaisia oleskeluikkoja penkkeineen ja katoksineen.

Puisto on karua kalliomaastoa, jota lohkotuista kivistä koottu muuri korostaa. Paikalle luonteenomainen kasvillisuus, heinäniitty ja siitä nousevat männyt korostaa myös osaltaan lakialueen luonnetta. Puistolle omaleimaisuutta luovat linnoituslaitteet vallihautoineen säilytetään avoimina. Vallihaudat ulottuvat aina kivimuuriin asti ja ne ylitetään puisilla silloilla. Vanha tykkitie katkeaa muuriin ja tien päätekohtaan kiinnitetään linnoituksesta kertova laatta.

Linkki toteutun meluesteen kuviin tässä.

Suunnittelija: Soile Heikkinen